Nufragiul din Marea Mediterană a făcut 800 de morți

Naufragiul de duminică în largul coastelor libiene a făcut 800 de morți, au anunțat, la începutul zilei de marți, la Catania în Sicilia reprezentanți ai Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), după ce au discutat cu supraviețuitori. 

"Putem spune că 800 de oameni au murit", a declarat Carlotta Sami, purtătorul de cuvânt al UNHCR în Italia, înainte ca purtătorul de cuvânt al OIM Flavio Di Giacomo să vină să confirme această estimare.

Reprezentanții UNHCR și OIM au putut discuta cu majoritatea celor 27 de supraviețuitori care au sosit în portul Catania la miezul nopții (22.00 GMT luni). 

"Am comparat mărturisirile, au fost peste 800 de persoane la bord, inclusiv copii de 10, 12 ani. Au fost sirieni, aproximativ 150 de eritreeni, somalezi... Au plecat sâmbătă la 8.00 din Tripoli", Libia, a explicat Carlotta Sami. "Supraviețuitorii provin din Mali, Gambia, Senegal, Somalia, Eritreea și Bangladesh", a adăugat Di Giacomo, precizând că printre ei sunt patru minori, scrie Agerpres

Gărzile de coastă italiene au anunțat că au recuperat 24 de cadavre și nu au confirmat bilanțul evocat de supraviețuitori.

Doi dintre supraviețuitori, un tunisian și un sirian suspectați de a fi căpitanul și un membru al echipajului traulerului naufragiat au fost arestați la bordul vasului gărzilor de coastă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel