Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul rețetei de pască. E "un fel de cheesecake românesc", rapidă și ușor de preparat.
În pragul sărbătorilor pascale, renumitul Chef Sorin Bontea ne propune o rețetă delicioasă de pască fără aluat, ideală pentru cei care doresc un desert rapid și delicios pe masa de Paște.
Această variantă simplificată a tradiționalei pască este ușor de preparat și promite să încânte papilele gustative ale întregii familii.
Chef Bontea subliniază importanța utilizării ingredientelor la temperatura camerei pentru a obține o compoziție omogenă și o coacere uniformă și spune că "pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei".
Chef Bontea menționează că această pască fără aluat este "un fel de cheesecake românesc", fiind rapidă și ușor de preparat.
Ingrediente necesare:
- 700 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 4 ouă
- 100 g griș
- 50 g făină
- 250 g zahăr tos
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- esență de vanilie cu bourbon
- coaja rasă și sucul de la o lămâie
- 200 g stafide (hidratate în apă caldă)
- 80 g unt (moale, la temperatura camerei)
Într-un bol mare, bateți ouăle împreună cu zahărul tos și zahărul vanilat timp de aproximativ 2 minute, până obțineți o compoziție spumoasă.
Adăugați brânza de vaci și amestecați bine până la omogenizare.
Încorporați smântâna, untul moale, esența de vanilie, sucul și coaja rasă de lămâie.
Adăugați făina și grișul treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
În final, încorporați stafidele hidratate și scurse bine.
Turnați compoziția într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm, tapetată cu unt și făină.
Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de aproximativ 60-70 de minute, până când devine aurie și fermă la atingere.
După coacere, lăsați pasca să se răcească în tavă pentru cel puțin o oră înainte de a o scoate și servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News