Noul procuror șef al DNA. Toader: Vă spun acum

Rodica Mitu / 07 aug 2018 / 20:10 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut declarații de ultimă oră la România TV privind postul de procuror șef al DNA, rămas liber.

"Vă spun dumneavoastră acum: sigur că am făcut apel să-și încurajeze colegii, procurorii. Toți cei care îndeplinesc, doresc să se înscrie în această competiție trebuie să îndeplinească cerințele legii, de la vechime, să aibă un program managerial bun. Și mai este ceva: cel care va fi desemnat nu trebuie să-l recomande cineva anume. Trebuie să-l recomande caracterul său, experiențele profesionale pe care le are, atașamentul față de valorile constituționale”, a zis Toader, marți seară, la România TV, adăugând că ”nu trebuie să fii beneficiar de delegări sau promovări preferențiale”.

"Cine îndeplinește și aceste criterii – care sunt firești – sigur că se poate înscrie în competiție pentru a fi desemnat", a mai declarat ministrul Justiției.

Niciunul dintre cei patru candidați - Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu şi Cristian Lazăr - la funcția de procuror-șef al DNA, rămasă liberă după revocarea Laurei Codruța Kovesi, nu a fost acceptat, în urma interviurilor care au avut loc.

Ministrul Justiţiei aşteaptă de la candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al DNA un plan managerial care să conţină starea actuală a DNA-ului, măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24