EXCLUSIV  Noul procuror DNA. Tudorel Toader, despre Iacob: Îl apreciez ca om. Îmi pare rău să o spun

Tudorel Toader, ministrul Justiției
Tudorel Toader, ministrul Justiției

Tudorel Toader, ministrul Justiției, în cadrul unui interviu acordat marți, 31 iulie, DCNews, a explicat refuzul oferit celor patru candidaţi pentru şefia DNA.

Niciunul dintre cei patru candidați - Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu şi Cristian Lazăr - la funcția de procuror-șef al DNA, rămasă liberă după revocarea Laurei Codruța Kovesi, nu a fost acceptat, în urma interviurilor care au avut loc.

Ministrul Justiţiei aşteaptă de la candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al DNA un plan managerial care să conţină starea actuală a DNA-ului, măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor.

"Practic, nu i-am respins eu. I-a respins Comisia. E adevărat că eu am prezidat-o, dar împreună cu cei patru secretari de stat de la Ministerul Justiției. Pe de alt parte, pentru a răspunde mai ușor la o astfel de întrebare, ați văzut că vineri am postat și programele manageriale. În opinia mea, un program managerial nu trebuie să rămână doar în perioada descriptivă a autorității respective, ci presupune și o radiografie cu bunele și cu relele DNA, un plan de măsuri pentru eliminarea a ceea ce poate că nu este bun, un plan de măsuri pentru îmbunătățirea a ceea ce există la DNA și etape – grafic – de realizare a respectivelor măsuri pentru a vedea dacă se încadrează sau nu în parametrii în care și-a depus candidatura", a afirmat ministrul Justiției.

"Am constatat faptul că, prin programele manageriele, prin interviul la care s-au prezentat, prin modul în care și-au expus viziunea despre evoluțiile DNA, prin modul în care au răspuns la întrebările care au fost puse în interviu – nu au fost puține -, acest asamblu de măsuri, în viziunea fiecărui candidat, nu a creat membrilor Comisiei convingerea faptului că pot reforma DNA", a declarat ministrul Tudorel Toader.

Referire la unul dintre candidați

"Pe de altă parte, și îmi pare rău să o spun (n.r. cu privire la unul dintre candidați), îl apreciez personal ca om – ca pe toți de fapt, dar la unul mă refer acum. Din moment ce în programul managerial scria că a coordonat zece servicii teritoriale, dintre care unul este serviciul Ploiești, în condițiile în care știm ce s-a întâmplat la Ploiești, nu putea fi ridicat la nivel de procuror-șef al întregii direcții, pentru că i-am fi dat un certificat să facă la nivel național ceea ce s-a întâmplat la nivelul serviciului teritorial Ploiești”, a spus ministrul.

Răspunsul complet, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel