Nouă membri ai unei familii, dintre care 6 copii, uciși într-un atac israelian în Fâşia Gaza

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nouă membri ai unei familii, dintre care 6 copii, ar fi fost uciși în Rafah, în urma unui atac israelian.

Nouă persoane, membri ai aceleiași familii, dintre care şase copii, au fost uciși vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al Fâşiei Gaza, în urma unui atac israelian. 

"Nouă martiri, dintre care şase copii, au fost scoşi de sub dărâmături după ce avioanele de război israeliene au lovit o casă aparţinând familiei Radwan din Tal al-Sultan, în Rafah", a transmis purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Bassal, într-un comunicat transmis AFP.

Printre morți se află 6 copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani, dar şi două femei şi un bărbat. Informațiile au fost transmise de spitalul Al-Najjar, unde aceștia fuseseră internaţi. Totodată,  un jurnalist al AFP a spus că văzut rude care îi plângeau pe decedaţi în faţa unor saci mici mortuari de plastic şi albi.

"Oamenii dormeau liniştiţi. După cum puteţi vedea, nu erau luptători, nici măcar bărbaţi adulţi, cu excepţia capului familiei. Erau doar femei şi copii", a spus  Abu Mohammed Ziyadah, un vecin al familiei respective, pentru AFP la faţa locului.

Atacurile ar fi lovit mai multe zone din Rafah în cursul nopţii, inclusiv o casă și o grădiniță. În cartierul Salam din oraș o persoană ar fi murit, iar alte câteva ar fi fost rănite.

Ofensivă terestră iminentă în Rafah



Reamintim că la scurt timp după începerea războiului din Fâşia Gaza, la 7 octombrie, Israelul le-a cerut palestinienilor care trăiesc în nord să meargă în "zone sigure" din sud. Acum însă Rafah este ameninţat de o ofensivă terestră iminentă deoarece acolo ar fi concentrate patru batalioane ale mişcării islamiste palestiniene Hamas. Mai multe ONG-uril, dar și tot mai multe ambasade străine se opun operaţiunii, de teama că vor exista multe victime civile.

Războiul din Fâșia Gaza a fost lansat ca represalii pentru atacul fără precedent al mişcării islamiste pe teritoriul israelian din 7 octombrie, care a ucis 1.170 de persoane, majoritatea civili. În ofensiva terestră lansată de Israel ar fi murit 34.049 de persoane, potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii al Hamas publicat sâmbătă, dar care nu este confirmat și din alte surse oficiale credibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel