Noi proteste în Belarus. Zeci de arestări printre demonstranţii împotriva lui Lukaşenko

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Proteste violente au avut loc din nou la Minsk, în Belarus. Zeci de demonstranți au fost arestați.

Forţele de securitate din Belarus au reţinut sâmbătă zeci de protestatari din mulţimea strânsă în centrul capitalei Minsk şi care îl acuză pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko de fraudarea alegerilor de luna trecută, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Un grup de femei a scandat 'Preşedintele nostru este Sveta!' - referindu-se la Svetlana Tihanovskaia, candidata de opoziţie despre care afirmă că a câştigat scrutinul prezidenţial -, înainte ca poliţia antirevoltă să le târască pe multe dintre ele în dube. Alţi protestatari au fost arestaţi în apropiere.

Femeie de 73 de ani, reținută 



Sâmbătă, o postare video pe reţele sociale arată cum poliţiştii pe reţin pe Nina Baghinskaia, o femeie în vârstă de 73 de ani devenită o figură centrală a mişcării de protest după o confruntare cu poliţia luna trecută.

Înregistrarea arată un poliţist mascat care smulge un steag alb-roşu din mâinile Ninei Baghinskaia, după care o trage pe femeie într-o dubă.

Steagul adoptat după destrămarea URSS



Manifestanţii au folosit steagul adoptat de Belarus după destrămarea URSS în 1991, înainte ca Lukaşenko să restabilească în ţară o versiune sovietică patru ani mai târziu.

Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, fost şef de colhoz, a depus miercuri jurământul pentru un al şaselea mandat, într-o ceremonie desfăşurată fără vreun anunţ prealabil, ceea a provocat ieşirea în stradă a mii de locuitori ai capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel