Negresă de post. Cea mai simplă rețetă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Ai poftă de ceva bun de casă, dar ții post? Poți încerca rețeta pe care ț-oi propunem astăzi. Este foarte simplă.

Ingrediente

 280 g făină
 240 ml apă
 250-280 g zahăr
 100 g cacao pudră
 80-100 ml ulei
 1 linguriță de sare
 2 fiole esență de vanilie
 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
 

OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.

Cum se prepară

Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.

Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen. Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.

Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată.

Vezi și: Cartofi la cuptor, cu usturoi și roșii. Rețeta simplă, dar foarte gustoasă

BONUS: Tăieţei cu pesmet și scorțișoară

Ingrediente

300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)

Cum se prepară

Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul, scrie click.ro. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat). Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel