NATO-Rusia. Presiuni asupra aliaților europeni din NATO pentru înarmare

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a avertizat țările aliate din NATO, în special Germania, să majoreze cheltuielile militare, în contextul creșterii amenințării Rusiei.

Postul TV Euronews citează un oficial american de rang înalt din Departamentul de Stat al SUA, pe care nu îl nominalizează. „În niciun moment, de la Războiul Rece până în prezent, NATO nu a fost mai relevant decât este astăzi. Vedem această relevanță reînnoită, întâi de toate, prin prisma agresiunii Rusiei”, a declarat oficialul reporterilor, cu condiția anonimatului.

Ședință de lucru înaintea Summit-ului

Vineri are loc o ședință a reprezentanților membrilor NATO la Bruxelles, întâlnire ce se dorește a prefața summit-ul din luna iulie, la care sunt așteptați șefii de stat ai țărilor care compun NATO, organizație întemeiată ca mijloc de apărare colectivă împotriva amenințării sovietice.

„Guvernul Rusiei și-a mai demonstrat anterior capacitatea de a intimida, forța, submina și chiar de a-și invada vecinii”, a afirmat oficialul american, subliniind faptul că Moscova a jucat rolul de „factor destabilizator” în Ucraina, Georgia și Siria.

Americanii solicită sporirea cheltuielilor

Același oficial a precizat că șase state membre NATO au prezentat deja planuri de cheltuieli aliniate la cerința de a investi în apărare 2% din PIB în fiecare an, până în 2024.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel