NATO pregătește soldații împotriva dezinformării rusești

Trupele daneze vor primi instruire în privința modului de a face față dezinformării rusești înainte de a fi trimise în ianuarie pentru a se alătura unui exercițiu militar NATO în Estonia, a declarat luni ministrul apărării Claus Hjort Frederiksen.

"Este o lume cu totul nouă, soldații danezi trebuie să fie extrem de conștienți de acest lucru. Așadar, am aranjat cu forțele armate ca soldații trimiși în ianuarie vor fi informați și educați cum să se protejeze împotriva dezinfirmărilor", a declarat Frederiksen pentru postul de televiziune danez DR.

"Este ușor să ne imaginăm că vor deveni expuși intimidării și zvonurilor false", a spus el despre cei 200 de soldați danezi care se vor afla în misiune.

În luna februarie, procurorii lituanieni au deschis o anchetă penală în legătură cu o știre falsă care privea o fată de 15 ani care a fost violată de soldații germani ai NATO, care s-au răspândit rapid pe social media.

NATO a acuzat Rusia de faptul că se află în spatele raportului fals și a spus că se așteaptă la astfel de mișcări propagandistice în viitor, potrivit Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel