Muzica romantică schimbă temperatura corporală la persoanele îndrăgostite

Un nou studiu arată ce se întâmplă atunci când cuplurile ascultă muzică romantică. Foto: Pixabay.com
Un nou studiu arată ce se întâmplă atunci când cuplurile ascultă muzică romantică. Foto: Pixabay.com

Cercetătorii au demonstrat că melodiile romantice modifică temperatura corpului la persoanele îndrăgostite.

Un studiu realizat de Universitatea spaniol Granada şi Universitatea La Frontera din Chile a demonstrat că melodiile romantice modifică temperatura corpului la persoanele îndrăgostite, mai frecvent în rândul cuplurilor stabile, relatează EFE vineri, scrie Agerpres. 

În acest studiu au fost folosite tehnici de termografie cu raze infraroşii, a informat Universitatea spaniolă Granada într-un comunicat.

Cercetători de la cele două universităţi au analizat impactul emoţional pe care îl au cântecele romantice preferate de un cuplu de îndrăgostiţi.

Ce arată rezultatele cercetării



Rezultatele cercetării arată că la perechile care au o relaţie de mai puţin de şase luni şi ascultă "cântecul" preferat se produce o răcire la nivel corporal (activare simpatică) mai ales la nivelul nasului, obrajilor şi a frunţii precum şi în vârful degetelor.

Însă la perechile care au o relaţie de durată şi sunt mai stabile şi ascultă cântecul preferat se produce o încălzire corporală în aceleaşi părţi ale corpului, care creşte cu cât sunt legate mai strâns.

Cercetătorii, care fac parte din Centrul de Investigaţie a Minţii, Creierului şi Comportamentului (CIMCYC), au studiat şi modificările ce intervin în temperatura corpului atunci când cuplurile ascultă cântecul romantic preferat.

Ce li s-a cerut cuplurilor



Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii Universităţii din Granada au cerut cuplurilor şi fostelor cupluri să asculte cântecul lor preferat pentru a putea măsura temperatura corpului lor şi înregistra schimbările care se produc în acesta, date care au fost coroborate cu un chestionar conţinând întrebări despre nivelul de satisfacţie faţă de partener şi cât de unit este cuplul.

Gomez Milan, cercetător la Laboratorul de Termografie al CIMCYC, a explicat că muzica are un impact emoţional puternic în rândul cuplurilor, iar odată cu ascultarea cântecului preferat revin în memorie experienţe de viaţă şi amintiri emoţionale.

Termografia emoţională folosită de cercetătorii de la Laboratorul de Termografie al CIMCYC a măsurat emoţiile, prin tehnica modificării temperaturii corporale, şi atunci când o persoană a văzut imaginea fiinţei iubite, a fost sărutată pe obraz sau a ascultat muzica preferată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel