Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Cum se prepară

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Pe 9 martie, sunt prăznuiți Sfinții 40 de Mucenici, zi în care gospodinele pregătesc o gustare delicioasă. Iată cum se prepară mucenicii moldovenești.

Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Cum se prepară: Ingrediente pentru mucenicii moldovenești

700 gr de făină
1 ou
25 de gr de drojdie proaspătă
1 lingură cu miere
250 ml de lapte
50 gr de unt
1 praf de sare
1 zahăr vanilat

Sirop:

250 ml de apă
3 linguri de zahăr
1 lingură de esenţă de rom

Decor:

nucă
miere
1 ou pentru uns

Vezi și: Mucenici muntenești fierți, rețeta. Cum se prepară

Cum se prepară mucenicii moldovenești

Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Se face maiaua. Drojdia se amestecă cu puţin lapte, o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de făină. Se amestecă totul bine şi se lasă deoparte pentru un sfert de oră. După ce a crescut, peste maia se adaugă faina, oul şi zahărul. Se adaugă laptele în timp ce frământăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat omogen, potrivit bucataras.ro.

Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Se adaugă untul la temperatura camerei şi continuăm să frământăm aluatul. Când e gata, îl lăsăm să crească la căldură aproximativ o oră sau până ce şi-a dublat volumul.  Până creşte aluatul, facem siropul. Punem la fiert apa cu zahărul şi lăsăm să fiarbă câteva minute Oprim focul şi adăugăm esenţa de rom.

Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Când aluatul a crescut, se frământă puţin şi se formează bile (mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe), care se întind în bastonaşe din care vom forma 8-uri. Se pun mucenicii în tava tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă să crească 20 de minute.

Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc mediu. Sunt gata când capătă o culoare aurie. După ce s-au copt, îi lăsăm să se răcească puţin şi îi trecem prin siropul de zahăr pe care l-am pus într-un castron, după aceea îi ungem cu miere şi îi presărăm cu nucă măcinată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel