Mucenici moldovenești, 9 martie. Cea mai simplă rețetă

Mucenici moldovenești, 9 martie. Mucenicii moldovenești sunt absolut delicioși, iar această rețetă nu trebuie să-ți lipsească din carnețelul tău cu rețete.

Ingrediente

1 kg de făină
450 ml de lapte
50g drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe de drojdie uscată)
3 ouă
125 g zahăr
75 g unt
coajă de la o lămâie (netrată chimic)
1 esenţă de vanilie

Vezi și: Mucenici fierți, cu nucă. Rețeta dobrogeană pentru 9 martie

Ingrediente ornat

250 ml de apă
o jumătate de cană de zahăr
coajă de lămâie sau de portocală
o linguriţă de esenţă de rom

Ingrediente sirop

200g de miere
200 g nucă măcinată

Cum se prepară

Mucenici moldovenești, 9 martie. Se face maiaua: se înmoaie drojdia cu puţin lapte. Se adăuga o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de faină. Se amesteca totul bine, la cald, şi se lasă la crescut 15 minute.

Mucenici moldovenești, 9 martie. După 15 minute, se adauga faină, ouăle şi zahărul peste maiaua crescută. Se frământa şi se adauga laptele, câte puţin, până obţinem un aluat omogen, scrie a1.ro. Se adaugă peste aluat untul, ţinut la temperatura camerei. Puteţi folosi 50 ml de ulei în loc de unt. Se frământa până se încorporează bine toate ingredientele. Se lasa să crească timp de o oră, la căldură. Când coca şi-a dublat volumul, e gata.

Vezi și: Plăcinţele olteneşti. Rețeta care nu are cum să nu-ți placă. Gustul de altădată!

Mucenici moldovenești, 9 martie. După ce aluatul a crescut, se rup bucăţi de cocă şi se fac bile. Fiecare bilă se întinde în bastonașe din care veţi forma câte un 8 (opt). Mucenicii se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu unt şi faina. Se mai lasa la crescut, în tavă, timp de 20 de minute. În acest timp se preîncălzeşte cuptorul. Se ung cu ou bătut bine şi se dau la foc mediu. După ce s-au rumenit (devin aurii), se scot din cuptor.

Preparare sirop

Mucenici moldovenești, 9 martie. Se pune la fiert apa cu zahărul. Se lasă câteva minute, până dă într-un clocot. Se opreşte focul şi se adaugă coaja de lămâie sau portocală şi esenţa de rom. Sosul strecurat se întinde cu o pensulă peste mucenici, după ce s-au răcit. Se lăsă puţin la înmuiat şi, la final, se presara nucă mărunţita peste ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel