Mucenici fierți, cu nucă. Rețeta dobrogeană pentru 9 martie

Mucenici fierți, cu nucă. Pe data de 9 martie, sunt sărbătoriți cei 40 de Mucenici uciși în Sevastia, zi în care femeile pregătesc mucecenici mici, în formă de opturi, pentru prăznuirea acestora. 

Ingrediente aluat: 250g făină, 120ml apă călduță, un pic de sare.

Ingrediente sirop: 2 litri apă, 300 g zahăr, 3 linguri miere, un stop de sare, coaja rasă de la o lămâie, 2 fiole esență de rom, 2 pliculețe zahăr vanilat, scorțișoară și 200g de nucă.

Vezi și: Mucenici moldovenești, 9 martie. Cea mai simplă rețetă

Cum se prepară

Mucenici fierți, cu nucă. Într-un castron punem făina, adăugăm un praf de sare, apă și amestecăm totul până obținem un aluat elastic, care nu se lipește de mână. Luăm bucățele de aluat, le rulăm până obținem un rulou de aproximativ 7cm, potrivit culinar.ro.

Mucenici fierți, cu nucă. Din ruloul obținut, formăm un cerc, apoi îl încolăcim în formă de 8. Mucenicii astfel obținuți se pun la uscat pe o coală de hârtie, până a doua zi. După ce s-au uscat putem să-i preparăm.

Mucenici fierți, cu nucă. Într-o cratiță punem 2 litri apă, adaugăm zahărul tos, zahărul vanilinat, un praf de sare și, când începe apa să fiarbă, adăugăm în cratiță și mucenicii și îi lăsăm să fiarbă până se înmoaie. În timpul fierberii, amestecați din când în când să nu se lipească. După ce s-au fiert, adăugăm mierea, coaja rasă de la o lămâie (netratată chimic), esențele de rom, nuca și amestecăm. La final, puteți adăuga scorțișoară.

Vezi și: Plăcinţele olteneşti. Rețeta care nu are cum să nu-ți placă. Gustul de altădată!

Dovlecei cu ouă ochiuri la cuptor. Cea mai tare rețetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel