EXCLUSIV  Motivul pentru care Cristian Preda a atacat Guvernul în PE

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut activarea articolului 7 al Tratatului UE privind suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu, din cauza "crizei grave a statului de drept" în România.

În acest context, DC News a lansat un sondaj cu întrebarea "Cum vedeți poziția lui Cristian Preda privind dreptul de vot al României in Consiliul UE?". Răspunsurile au arătat astfel:

POLITICIANISM 87,27% (7000)

PATRIOTISM 12,70% (1019).

(w670)

"Comisia Europeană a cerut Guvernului să consulte Comisia de la Veneţia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarmă. Şefii celor două Camere au un interes direct în aceste schimbări, unul dintre ei fiind condamnat, iar celălalt aflându-se sub anchetă pentru mărturie mincinoasă. Cei doi sunt liderii partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernare, aşa că blocajul politic e unul major. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi aşteaptă un ajutor de la Bruxelles. Mă tem că doar o reacţie dură mai poate rezolva ceva. Personal, cred că ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului şi suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu", a zis Cristian Preda în Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel