Motivele din spatele poftei de dulce. Un nutriționist explică ce se întâmplă în corpul nostru

Pixabay
Pixabay

O nutriționistă din Melbourne explică care sunt motivele principale din spatele poftei de dulce, care apare în special după-amiaza. 

Un nutriționist din Melbourne a dezvăluit de ce multe persoane simt nevoia de a consuma zahăr, mai ales după-amiaza. Laura Ford, citată de jurnaliștii Daily Mail, a explicat că după ora 15, este posibil să simțim nevoia de a mânca dulciuri, acesta fiind, de fapt, un semnal al creierului că are nevoie de combustibil pentru a funcționa. 

Primul motiv din cauza căruia apare pofta de dulce este legat de carbohidrații din masa de prânz. Dacă nu consumăm o cantitate potrivită, sau prea puțini, este posibil să ne confruntăm cu stări de oboseală. „Dacă ai sărit peste carbohidrații de la masa de prânz, înseamnă că îți lipsește un nutrient cheie, care ți-ar putea oferi energie pe perioada după-amiezii”, a spus Ford. 

Un al doilea motiv din spatele poftei de dulce ar putea fi o alimentație redusă cantitativ și caloric. „Dacă nu mănânci destul în timpul zilei, vei avea nevoie să îți stimulezi nivelul de energie, consumând zahăr”, explică nutriționistul.

Lipsa somnului și a odihnei este al treilea motiv care susține nevoia intensă de zahăr. ”Hormonii care produc senzația de foame, grelina și leptina, sunt afectați de programul de somn, de aceea avem nevoie de cel puțin 8 ore în fiecare noapte”, a mai spus Laura. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel