Morar: Procurorii, șocați de decizia anulării condamnării lui Dinel Staicu

daniel morar
daniel morar

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel București de a anula condamnarea definitivă a lui Dinel Staicu, pentru fraudarea cu peste cinci milioane de euro a Băncii Religiilor, i-a șocat pe procurorii anticorupție, a declarat, luni, Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar.

"Din toate analizele noatre nu există un caz care să justifice această soluţie: anularea unei hotărâri definitive. Aşteptăm motivarea instanţei şi să vedem ce e de făcut", a declarat Daniel Morar.

Deși hotărârea nu mai poată fi atacată, judecătorii vor fi inspectați pentru a se stabili dacă fapta lor constituie abatere disciplinară sau faptă penală.

"Vineri, 24 februarie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele apărute în mass-media în legătură cu decizia Curţii de Apel Bucureşti de a anula executarea condamnării la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). În raport de conţinutul articolelor de presă, Serviciul de inspecţie judiciară pentru judecători urmează a efectua verificări prealabile", informează Biroul de presă al CSM.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării BIR, în care acesta a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, dispunând anularea mandatului de executare a pedepsei.

Citește și:

Anularea condamnării lui Dinel Staicu, la control

Dinel Staicu scapă de condamnarea privind devalizarea Băncii Religiilor

Dinel Staicu, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel