Modificări Cod Rutier, telefon. Deja nouă şoferi au fost amendaţi

politist-amenda
politist-amenda

Nouă şoferi au fost amendaţi de către poliţiştii arădeni pentru că au folosit telefonul mobil la volan, după modificările din Codul Rutier care au intrat în vigoare în 12 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că poliţiştii au oprit în trafic şi au sancţionat nouă şoferi care foloseau telefoane mobile. În fiecare caz, conform noilor reglementări, a fost aplicată câte o sancţiune de 1.160 de lei, astfel că în total, în cele trei zile de la intrarea în vigoare a reglementărilor, amenzile ajung la suma de 10.440 de lei pentru folosirea telefoanelor la volan, scrie Agerpres.

Modificări în Codul Rutier

"În niciunul dintre cazurile menţionate nu a fost aplicată sancţiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce timp de 30 de zile", a precizat Claudia Iuga.

În 12 octombrie au intrat în vigoare modificări în Codul Rutier, care prevăd sancţiuni mai aspre pentru anumite fapte, între care folosirea în maşină a telefoanelor mobile sau a altor dispozitive prevăzute cu funcţie de înregistrare sau redare text, foto sau video. Pentru astfel de abateri, amenzile sunt cuprinse între 6 şi 8 puncte de amendă, adică între 870 şi 1160 de lei. O noutate este aceea că este sancţionată chiar şi ţinerea în mână a unor dispozitive de acest fel în timpul conducerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel