Moderna depune în iunie cererea de autorizare a vaccinului pentru minorii de 12-17 ani

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Compania americană Moderna a anunțat că va cere autorizarea vaccinului său pentru adolescenții începând cu vârsta de 12 ani.

Conform Agerpres, firma de biotehnologie va depune „la începutul lui iunie” o cerere de autorizare pentru introducerea pe piața Uniunii Europene a vaccinului său împotriva Covid-19 pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani, a transmis conducătorul Stephane Bancel.

Considerând că, „până în vară, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor fi primit o primă doză”, Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi ca foarte repede să fie vizați adolescenții de la 12 la 17 ani”.

Doar Pfizer are autorizație pentru 16-18 ani în Europa. Urmează +12 ani

În prezent, în Europa numai vaccinul de la Pfizer/BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizația pentru copiii de la 12 la 16 ani și a obținut-o deja în Statele Unite. „Ideal ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lui august. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus”, a explicat Stéphane Bancel, CEO la Moderna din 2011.

De asemenea, Moderna testează în prezent eficiența a trei rapeluri diferite (tulpina Wuhan, tulpina sud-africană și un amestec al celor două) împotriva a patru variante ale coronavirusului, studii pentru care așteaptă primele rezultate la începutul lui iunie, înainte de alte teste umane în vară pentru „a furniza datele către agențiile de reglementare în august, pentru omologare în septembrie”. Stéphane Bancel a spus că Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an care, adăugate celor patru miliarde prezise de Pfizer/BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”.

Averea CEO-ului Bancel a bubuit în pandemie

În ceea ce privește averea sa personală, care, potrivit Forbes, a explodat în cursul pandemiei la peste cinci miliarde de dolari din cauza acțiunilor sale la Moderna, Stéphane Bancel a afirmat că finanțează numeroase asociații prin intermediul unei fundații create împreună cu soția sa. „Suntem hotărâți să donăm întreaga noastră avere și să mărim această fundație, numită Champions of Love”, a adăugat el.

„Copiii noștri sunt avertizați: «Vă plătim studiile și apoi vă descurcați!»”, a ironizat Stéphane Bancel, în final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel