Mircea Badea, reacție în cazul Pippidi și ”Această mahala nu reprezintă diaspora!”

Scutaru Cristina / 07 aug 2018 / 16:40 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Badea
Descriere foto: Mircea Badea

Mircea Badea a vorbit despre reacțiile care au apărut în spațiul public după ce Alina Mungiu-Pippidi a scris un text cu titlul ”Această mahala nu reprezintă diaspora!”.

Politologul s-a referit la o parte dintre românii din diaspora cu termenii de mahala și lumpeni. Lumpenproletariatul provine din  marxism și înseamnă o categorie socială formată din elemente declasate (cerșetori, vagabonzi, aventurieri) proveniți din diferite grupuri sociale. Alina Mungiu Pippidi s-a referit la românii din diaspora care sunt cu mu#e PSD.

”Nici un om cu scaun la cap nu mai are în acest moment de ce să meargă la vreun miting în luna august sau oricînd dacă nu se clarifică pentru ce mergem la miting”, a scris politologul.

Mircea Badea a zis că în acest caz se aplică dublul standard în sensul în care pare a fi în regulă să spunem mu#e PSD, dar lumpen nu.

"Am citit și eu ce a scris Alina Mungiu Pippidi. Nu știam ce înseamnă cuvântul lumpeni. Am căutat și am aflat. Să zicem că e ceva de rău, nasol. Au venit reacții că nu se poate așa ceva... au urmat povești emoționante despre copii care au rămas acasă etc, toată paleta de reacții doar pentru că Pippidi a zis lumpen diaspora și mahala. Dar, încă din titlul ales de Pippidi se spune așa: această mahala nu reprezintă diaspora. Deci doamna Pippidi face o diferență mai mult decât evidentă printr-o propoziție simplă.

Nu a zis că toată diaspora este mahala, ci ăia care se pun în spatele coloanei cu mu#e PSD. Asta am înțeles din articol. Înțeleg că a jignit partea care este cu mu#e PSD, nu întreaga diasporă. Nu mă interesează să iau apărarea doamnei Pippidi pentru că nu îmi pun problema așa. Am citit un text și spun ce am înțeles. Pe mine logica mă interesează. E ok să zici cuiva mu#e, dar dacă vine Pippidi și spune că ăia care zic cu mu#e PSD sunt lumpeni și mahala... ce-am făcut, bă, nene, ne-a jignit?!... Ăsta e dublu standard. Cum facem? Poate că unii fac greșeala să ia diaspora la pachet. Dacă sunt unii oameni în diaspora care nu vor să se asocieze cu mu#e PSD ar trebuie să zică manifest. De ce? Pentru că niște băieți vin și spun că vorbesc în numele diaspora. Și poate de aceea se transmite mesajul că întreaga diasporă este jignită de ce a scris Pippidi”, a spus Mircea Badea.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26