Ministrul Transporturilor, ultimatum pentru constructori

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat un ultimatum constructorilor care execută lucrările pe Autostrada A3, pe Centura Bucureşti, la pasajul de la Mihăileşti, la podul de la Alexandria şi pe DN 5A să-şi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lor. 

Constructorii au fost chemaţi luni la Ministerul Transporturilor pentru a da explicaţii privind stadiul lucrărilor. Întâlnirea a fost convocată după ce vineri, 5 mai, ministrul Răzvan Cuc şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au desfăşurat controale inopinate pe aceste şantiere, unde au constatat mai multe probleme. 

Ministrul Transporturilor a subliniat că este dezamăgit de mobilizarea constructorilor, solicitându-le acestora să îşi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor. 

"Vă rog să luaţi foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest. Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceţi treaba. Dacă vă blocaţi undeva, vă rog să comunicaţi CNAIR, pentru rezolvarea situaţiilor apărute. Eu am cerut şi colegilor de CNAIR să fie eficienţi. Aveţi termene, vă rog faceţi-vă treaba la timp. Eu personal voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar', a declarat şeful de la Transporturi.   

Muncă la capacitate maximă

La rândul său, directorul CNAIR le-a spus constructorilor că, "acolo unde există front de lucru, să se opereze la capacitate maximă". 

"Acolo unde există front de lucru, să se opereze la capacitate maximă! Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni şi nu în şase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate ori rezolvate. Astfel, cine greşeşte, trebuie să şi remedieze", a atras atenţia Ştefan Ioniţă. 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, împreună cu directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, o vizită de lucru inopinată pe şantierele din jurul Bucureştiului, la finalul căreia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de stadiul lucrărilor şi a cerut luarea unor "măsuri extreme" pentru remedierea situaţiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel