Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii. Vezi ce s-a discutat

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Cei doi oficiali au abordat teme care ţin de cooperarea judiciară internaţională şi de statutul cetăţenilor români rezidenţi în Regat şi al celor britanici rezidenţi în ţara noastră după Brexit.  

Totodată, Predoiu s-a arătat interesat de transferul de expertiză britanică în ceea ce priveşte Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Întâlnirea a avut loc luni, la solicitarea ambasadorului, şi a durat aproximativ o oră, precizează MJ într-un comunicat transmis marţi AGERPRES. Cei doi oficiali au abordat teme care ţin de cooperarea judiciară internaţională şi de statutul cetăţenilor români rezidenţi în Marea Britanie şi al celor britanici rezidenţi în România după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul Justiţiei s-a arătat interesat în transferul de expertiză britanică privind recuperarea produselor infracţiunilor şi a cadrului legal privind această politică penală, precizează MJ.

'Marea Britanie dispune de agenţii dezvoltate pentru recuperarea produselor infracţiunilor şi de legi potrivite care să le dea eficienţă. Sunt interesat de această expertiză pentru ANABI. Agenţia noastră a făcut progrese, dar ar trebui să o echipăm şi cu alte instrumente de lucru pentru găsirea şi recuperarea produselor infracţiunilor - active mobiliare, imobiliare sau financiare plasate în alte jurisdicţii, inclusiv offshore. Plastic spus, ANABI trebuie echipată cu mai mulţi 'dinţi', cu care să 'muşte' mai eficient din 'prada' dosită în alte state de crimă organizată şi de corupţie', a declarat ministrul Justiţiei, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel