Ministru german, avertisment: Anii bunăstării s-au terminat

Germania
Germania

Ministrul german de finanţe, social-democratul Olaf Scholz, crede că anii de bunăstare în Germania s-au terminat, conform unui interviu publicat duminică de săptămânalul Bild am Sonntag şi preluat de agenţia EFE.

Vremurile bune în care statul încasează mai multe impozite decât se aşteaptă s-au terminat. Pentru anul 2018 am putea avea din nou excedent bugetar, dar s-au dus anii vacilor grase. De acum înainte nu mai mă aştept la niciun excedent bugetar neprevăzut, cu atât mai puţin de asemenea dimensiuni cum au fost cele înregistrate în ultimii ani, a estimat oficialul german în interviu.

Această previziune a sa este unul dintre motivele pentru care ministrul social-democrat respinge ideea sprijinită de blocul conservator de a fi eliminat complet impozitul de solidaritate de 5,5%, pe care contribuabilii trebuie să-l plătească de la reunificarea Germaniei pentru a susţine finanţarea infrastructurii şi a altor măsuri destinate dezvoltării regiunilor care au făcut parte din fosta Republică Democrată Germană (RDG).

Dar ministrul Olaf Scholz a confirmat că începând din anul 2021 circa 90% dintre contribuabili nu vor mai plăti acest impozit, care de atunci va fi perceput numai celor cu venituri foarte mari, astfel că din acel an statul va pierde în fiecare an venituri de circa 10 miliarde de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel