EXCLUSIV  Mihalea, crimă oribilă. Radu Tudor: Redacția a ÎNGHEȚAT când a văzut imaginile-VIDEO

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor a vorbit la interviurile DC News despre un caz exploziv scos la iveală de doi jurnaliști celebri. 

Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupului vocal Song, a fost asasinat în noiembrie 1993, în propriul apartament, de doi tineri. Radu Tudor a povestit că Alecu Racoviceanu a venit la acea vreme în redacția EVZ cu fotografiile în care Ioan Luchian Mihalea apărea ciopârțit. Jurnalistul de la Antena 3 ne-a zis că Alecu Racoviceanu și Lidia Popeangă aduceau mereu cele mai bune informații, exclusivități, din zona investigații.

[citeste si]

"În 1993, Bucureștiul a fost zguduit de cea mai oribilă crimă, care s-a petrecut vreodată în Capitală, cu o celebritate. Ioan Luchian Mihalea, liderul grupului Song, a fost ucis de doi tineri. Au intrat peste el în casă. A fost ucis de vreo 40 de lovituri. De foarte puțin timp, la noi în redacție, fuseseră angajați doi oameni la secția de investigații - Lidia Popeangă și Alecu Racoviceanu. Păreau așa diferiți de restul redacției...

Dimineața nu veneau la ședințe, erau tot timpul pe teren, la Parchet și la Poliție. Aveau o relație de colaborare cu procurorii și polițiștii, nu de atac. Ei primeau mereu aceste cazuri spectaculoase cercetate mai ales de criminaliști. Țin minte și acum când Alecu Racoviceanu a venit cu fotografii cu Ioan Luchian Mihalea asasinat și le-a pus pe masă... a înghețat toată redacția. Ion Cristoiu nu putea să vorbească. Era șocat pentru că Alecu Racoviceanu a acoperit foarte bine Institutul de Medicină Legală. De fiecare dată când erau mari asasinate vorbea cu medicul legist. Era și o interpretare a loviturilor pe care le-a primit victima. Fiecare lovitură însemna ceva în psihologia criminalistică", ne-a spus Radu Tudor.

Moment de explozie

Realizatorul TV a povestit că momentul aducerii pozelor în redacție a fost crucial pentru cariera cuplului de presă Lidia Popeangă și Alecu Racoviceanu.

"Momentul aducerii fotografiilor a fost momentul de explozie pentru cuplul de presă Lidia Popeangă - Alecu Racoviceanu. Se completau foarte bine în informații. În ziar a fost publicată doar o fotografie cu Mihalea și aceea blurată, altfel nu se putea. Erau 20 de fotografii cu cele mai oribile amănunte. Mai târziu, ei au scris o carte interesantă: "Noi l-am ucis pe Mihalea". Acolo sunt toate amănuntele spectaculoase. Ei au scris mii de articole și toate erau exclusivități. Nimeni din presă nu mai scria ce scriau ei. Lansau informația și de acolo plecau întregi povești de presă", a povestit Radu Tudor la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel