Migranți loviți de tren în Franța au murit în urma accidentului

Pexels
Pexels

Trei migranți au fost loviți de tren în sud-vestul Franței.

Trei migranţi au murit după ce au fost loviţi de un tren în sud-vestul Franţei, a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt a poliţiei franceze, transmite Reuters, citând Agerpres. Ea a precizat că patru migranţi se aflau pe calea ferată în apropiere de Saint-Jean-de-Luz în jurul orei locale 05:00 (03:00 GMT) atunci când au fost loviţi de un tren care efectua o cursă către oraşul Bordeaux.

Doi dintre migranți proveneau din Algeria

Trei dintre migranţi au murit pe loc, în timp ce al patrulea este grav rănit. Reprezentanta poliţiei a adăugat că nu este clar dacă migranţii erau întinşi pe şine înainte de sosirea trenului. Doi dintre migranţi aveau cetăţenie algeriană.

Eneko Aldana-Douat, primarul localităţii Ciboure situate lângă locul accidentului, a declarat la postul BFM TV că zona din apropierea frontierei cu Spania este una traversată de numeroşi imigranţi.

Un tren încărcat cu păcură și benzină a lovit un tir

Traficul a fost reluat duminică pe DN 5B, în dreptul localităţii Bălănoaia, după ce,cu o noapte înainte, s-a produs un accident între un tren marfar şi un TIR.

'Forţe şi mijloace din cadrul CFR au acţionat pentru degajarea zonei şi traficul a fost reluat pe DN 5B în urmă cu puţin timp. Pompierii asigură în continuare măsurile PSI', a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

În noaptea de sâmbătă spre duminică a avut loc un accident pe DN 5B, în dreptul localităţii Bălănoaia, între un tren cu 23 de vagoane încărcate cu păcură şi benzină şi un TIR care transporta piese auto.

În urma accidentului mecanicul de locomotivă şi şoferul de TIR au suferit atacuri de panică, dar nu au fost răniţi. TIR-ul a fost străpuns de locomotivă şi dus aproximativ 50 de metri pe calea ferată, avariind tronsonul de cale ferată respectiv. Câteva sute de litri de combustibil s-au scurs pe pământ din rezervoarele locomotivei şi ale autotrenului, conform Agerpres.

Vezi și: Accident feroviar în Taiwan. Drapelele au fost coborâte în bernă, după moartea a cel puțin 50 de oameni. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel