Micul Pieton. Activități de formare a comportamentului rutier responsabil pentru copiii din Sectorul 6

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o activitate de educaţie rutieră la care au participat aproximativ 80 de şcolari din cadrul Școlii Internaționale “King George”, din Cartierul Militari.

Scopul întâlnirii a fost formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii producerii evenimentelor rutiere în rândul școlarilor.

Acţiunea a făcut parte din programul de vară „Micul Pieton” şi s-a desfăşurat sub patronajul bunei dispoziţii şi a veseliei. Prichindeii s-au arătat curioşi, încântaţi şi emoţionaţi atunci când au întâlnit poliţiştii locali şi când au aflat detalii despre acţiunile pe care aceştia le desfăşoară zi de zi pe teren. N-au lipsit întrebările şi curiozităţile.

Agenţii le-au prezentat o maşină de poliţie cu mijloacele de semnalizare acustică şi vizuală de care copiii au fost impresionaţi şi, totodată, acestora le-au fost explicate regulile de circulaţie rutieră, care sunt semnificaţiile culorilor semaforului şi cum trebuie să traverseze regulamentar strada.

Poliţiştii locali i-au sfătuit ca, în cazul în care se rătăcesc de casă, de părinți sau bunici, să ceară ajutorul unui poliţist şi, foarte important, să-şi cunoască numele, prenumele şi adresa. Copiii au fost încântaţi de întâlnirea cu agenţii locali Sector 6, iar unii dintre ei deja ştiu ce vor deveni atunci când vor fi mari: poliţişti care au grijă de ceilalţi oameni şi care menţin ordinea în oraş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel