Metoda barbară prin care câinii erau omorâți în Texas

caini
caini

În statul Texas din Statele Unite ale Americii s-a folosit, până anul acesta, o metodă barbară prin care erau omorâți câinii fără stăpân.

Animalele fără stăpân care nu erau adoptate erau fie eutanasiate fie...gazate. Asemenea metodelor folosite de Hitler pe oameni, în acest stat din SUA existau camere de gazare pentru animale.

Din fericire, metoda a fost interzisă anul acesta, singura metodă rămasă fiind eutanasia.

În timp ce autoritățile susțin că injecția letală costă cu 50% mai puțin în comparație cu camera de gazare, deținătorii de adăposturi spun că vor avea cheltuieli în plus.

Un studiu din 2009 făcut de ”American Humane Association” spune că eutanasierea costă 2.49 de dolari/animal, în timp ce gazarea costă 4.98 de dolari/animal.

Deși gazarea animalelor nu se mai practică, legea spune că dacă acesta nu este adoptat în 3 zile, trebuie eutanasiat.

Pedepse mari pentru cei care abandonează animale

Chiar dacă 72 de ore par puține pentru găsirea unui stăpân pentru un câine, o femeie a reușit să salveze viața a peste 80 de patrupede. Ea a făcut o pagină de Facebook prin care postează anunțuri urgente pentru adopția unui câine. Debbie Fatheree susține că de trei luni niciun câine aflat în grija ei nu a fost eutanasiat, ceea ce înseamnă că a reușit să găsească un stăpân în mai puțin de 72 de ore.

Legile statului Texas privind abandonul și rănirea animalelor sunt extrem de dure: - Abandonul se pedepsește cu o amendă de 4.000$ sau un an de închisoare. - Deținătorii de câini periculoși, care știu că animalele lor obișnuiesc să atace alte animale sunt obligați să țină câinele în lesă și să nu-l lase liber pe stradă. În caz contrar, amenda este de 100$ - Deținătorii de câini periculoși (termenul de ”câine periculos” este definit de prin lege drept unul care atacă neprovocat sau se comportă ca și cum este pregătit să atace în afara spațiului în care este ținut) sunt obligați să-și înregistreze animalul la oficiul pentru controlul animalelor și să-l țină în permanență în lesă atunci când se află în afara spațiului în care este ținut. De asemenea, propietarul este obligat să încheie o poliță de asigurare de 100.000 de dolari pentru cazurile în care câinele rănește pe cineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel