Mesajul lui Nicu Alifantis: De cine trebuie să ne aducem aminte în aceste zile...

Aseară, la teatrul Nottara, cântărețul, actorul și poetul Nicu Alifantis a susținut un concert excepțional, împreună cu Lyuben Gosdievski (clape), Mihai Neniță (vioară), Răzvan Mirică (chitară), și Adrian Flautistu (contrabas).

Sala a fost neîncăpătoare, spectatorii bucurându-se atît de cântece noi, cât și de binecunoscute realizări mai vechi ale artistului.

Tematica aleasă de Nicu Alifantis a fost în acord cu spiritul acestor zile, două dintre creațiile oferite publicului fiind în limbile machedonă și greacă, ele fiind dedicate bunicii și respectiv bunicului cântărețului, pliate pe mesajul „Să-i căutăm pe cei dragi de sărbători, să ne aducem aminte de cei dragi pe care nu-i mai avem”.

Nicu Alifantis un artist desăvârșit și un profesionist atent la fiecare detaliu, a primit nenumărate aplauze împreună cu partenerii săi pentru sufletul cu care și-a susținut concertul. De asemenea el a împărtășit spectatorilor din specialul sentiment de a fi (dublu) buNIC.

(w670)

În debutul spectacolului Nicu Alifantis a mulțumit Marinelei Țepuș, directoarea teatrului Nottara pentru invitație, dar și unui lung șir de oameni din culise, care își fac treaba cu brio, în anonimat.

Despre Nicu Alifantis

Nicu Alifantis, născut la 31 mai 1954, la Brăila din părinți greco-macedonieni, face studii muzicale particulare și debutează scenic în anul 1973. Este angajat în 1975 la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și devine destul de cunoscut și iubit de public, astfel încât în 1976 casa de discuri Electrecord îi editează primul material discografic, Cântec de noapte, cu patru piese. În același an se înscrie în ATM.

După armată devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Paunescu, și participă la majoritatea „întâmplărilor artistice”, melodii ale sale figurând pe compilațiile Folk 1 și Folk 2 apărute la Electrecord în 1977 și, respectiv, în 1978. În 1983, la apariția triplului LP care marca 10 ani de activitate a cenaclului, Nicu Alifantis este cel mai bine reprezentat cantautor de pe acest album, figurând cu trei piese.

Între 1973 și 2002 a susținut 4.036 concerte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel