Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute

Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate-  sunt incredibil de bune și gata în 7 minute. Sursa - pixabay.com
Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate- sunt incredibil de bune și gata în 7 minute. Sursa - pixabay.com

Merele coapte sunt recomandate de către nutriționiști și, practic, nimeni nu are contraindicații în a le consuma.

Problema este că nu toată lumea vrea să gătească acest fel de mâncare, mai ales în zilele aride de vară.  Pentru a prepara rețeta, aveți nevoie de un cuptor încălzit la 200 de grade Celsius sau de un cuptor cu microunde.

Rețeta în sine nu este nouă. Merele trebuie curățate, tăiate în jumătăți și umplute cu brânză de vaci. Paleta de arome poate fi completată de caise uscate, stafide, nuci, scorțișoară, vanilie.


O super cină, gata în 5 minute: aveți nevoie de ouă, roșii și brânză

Pentru a găti mere cu brânză de vaci și prune uscate, trebuie să spălați și să uscați prunele, să le tăiați în bucăți și să le puneți în mijlocul merelor. 

Se acoperă apoi cu brânză de vaci, se presară zahăr și scorțișoară sau puțină miere. Merele se dau în cuptor pentru 15 minute.

De asemenea, puteți coace merele și în cuptorul cu microunde. În funcție de puterea maximă, procesul nu va dura mai mult de 7-8 minute. Poftă bună!

Beneficiile merelor coapte

Merele coapte pot fi consumate de copii și adulți. Dacă le includeți în dieta voastră, puteți rezolva diverse probleme de sănătate. În absența contraindicațiilor și a bolilor cronice, un adult poate mânca până la 5 mere coapte într-o zi. Pacienții cu diabet, gastrită, ulcer și alte boli ar trebui să se limiteze la două fructe.

BONUS. Dulceață delicioasă din mere și nuci. Încercați să o preparați și nu veți regreta

 

De la an la an, gătiți dulceață de mere după aceeași rețetă, ceea ce este plictisitor. Vă sugerăm să încercați să faceți dulceața după o rețetă neobișnuită.

Ingrediente:

1 kg de mere,

250 de grame de zahăr,

250 de grame de nuci decojite,

1 lămâie,

1 frunză de dafin,

100 ml apă. 

Prepararea

Merele se curăță de coajă și cotor și se taie cuburi mici de un centimetru, iar lămâia - felii. Puneți într-o cratiță merele, feliile de lămâie, zaharul și frunza de dafin, dar nu le amestecați. Se fierbe 10-15 minute, se scot frunza de dafin și lămâile.


Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă

Nucile se toacă cu un cuțit și se pun în oala cu mere. Dulceața se mai fierbe 10 minute. Puteți adăuga și câteva linguri de coniac, pentru o aromă deosebită.

Dulceața este gata: trebuie transferată în borcane sterile și păstrată la frigider. Nucile și lămâia adaugă  un gust picant și acrișor. 

 

BONUS: Pepene galben prăjit: o rețetă ciudată, dar extrem de delicioasă 

 

Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci. 

Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?

Iată ingredientele de care ai nevoie:  

0,5 pepene galben,

1 lingură suc de lămâie,

2 lingurițe de scorţişoară,

2 lingurițe de miere,

30-40 grame de unt,

ciocolată rasă.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.

Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.

Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii

Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și  miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel