Membrii CNA fac ședințe secrete înainte de cele publice

cna-dcnews_309x206
cna-dcnews_309x206

Consiliului Național al Audiovizualului se întrunesc în ședințe informale pentru a discuta anumite puncte de pe ordinea de zi, deși, potrivit legii audiovizualului, toate ședințele forului audiovizual sunt publice.

Informația a fost confirmată și de Valentin Jucan, membru CNA, care a refuzat să participe la aceste întâlniri pentru că nu le consideră legale, scrie paginademedia.ro

„Am fost întrebat de ce nu particip la şedinţele informale. Şi am spus: pentru că nu este corect faţă de radiodifuzor, pentru că în momentul în care noi avem o discuţie înaintea momentului în care şi ei vin cu punctul lor de vedere este ca şi cum ne-am format un punct de vedere şi poate că am luat şi o decizie. Nu este corect. Nu este corect nici din punct de vedere statutar să ne întâlnim aici şi să spunem că nu este o şedinţă publică.”

Aceste ședințe „informale” au fost introduse și în noul Regulament de Ordine și Funcționare care nu a fost încă aprobat.

Despre ce se discută la aceste ședințe? „Despre întreaga ordine de zi care urmează”, a declarat Jucan. „Dacă ar fi nişte discuţii punctuale, legate de un subiect, două care excită spritele, aş înţelege, să existe un consens. Dar să iei ordinea de zi şi a doua zi să vii în faţa radiodifuzorilor şi vorba noastră, a ardelenilor, să spui “No, ziceţi”, nu mi se pare corect”, a mai completat el.

Ședințe desfășurate într-un cadru nelegal. „Dacă e să fie o dovadă a politizării instituţiei s-ar putea ca ăsta să fie un motiv. Pentru că vă întrebaţi de ce se discută ordinea de zi, cu o zi înainte şi cu uşile închise, poate fi de exemplu un răspuns, de genul “Păi pentru că din punct de vedere politic, trebuie să se înţeleagă”, a încheiat Jucan.

Laura Georgescu, președintele desemnat al CNA, dar nevalidat încă de Parlament, a declarat: „Nu comentez declarațiile domnului Valentin Alexandru Jucan, secretar de stat, dialoghez doar personal cu dânsul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel