Medic pediatru, acuzat că a amenințat un copil de 2 ani: „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât"

Doctorul i-ar fi spus copilului aceste vorbe la Unitatea Primiri Urgențe, iar apoi a negat faptele.

Un medic pediatru al Spitalului de la Satu Mare este acuzat că a amenințat un copil de 2 ani, care plângea la Urgențe, spunându-i „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât”, conform Mediafax. Doctorul a negat acuzațiile, însă conducerea unității medicale a deschis o anchetă

Mama copilului de 2 ani a ajuns la Urgențe în noaptea dintre 29 și 30 decembrie și a spus că medicul de gardă și asistenta l-au amenințat pe micuț. Povestind pe Facebook întâmplarea, ea a scris:

„- Spitalul Județean Satu Mare, 29.12.2019 - 30.12.2019 în jur de miezul nopții. Așa mi-a fost amenințat copilul de către doamna doctor de gardă și asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital și nu este lângă copii. Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos deși eram șocată, furioasa și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva".

Conducerea s-a autosesizat, iar femeia a depus reclamație

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus și o reclamație.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus și o plângere la Spitalul Județean, iar managerul și directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul șef de la UPU, medicul șef de la Pediatrie și jurist. În același timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul și așteptăm concluziile", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicații cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă și neagă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel