MCV România. Cătălin Predoiu, întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene

Catalin Predoiu  Foto: Crișan Andreescu
Catalin Predoiu Foto: Crișan Andreescu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut astăzi, 13 decembrie 2021, o întâlnire de lucru aplicată, la nivel tehnic, online cu reprezentanţii Comisiei Europene.

Întâlnirea a analizat stadiul îndeplinirii recomandărilor cuprinse în Raportul MCV, publicat la 8 iunie 2021, și a avut loc în continuarea discuţiilor desfășurate la Bruxelles, la sfârșitul săptămânii trecute, cu Vera Jourova, vicepreşedinta Comisiei Europene şi cu Didier Reynders, comisarul pentru Justiţie.

La întâlnire au participat din partea Comisiei William Sleath, director în cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, Julien Mousnier, șef de unitate în cadrul Secretariatului General al Comisiei și Maria Arsene, reprezentanta Comisiei Europene la București. Din partea Ministerului Justiției, alături de ministrul Cătălin Predoiu, a participat Mădălina Manolache, director în cadrul Direcției Afaceri Europene și Drepturile Omului.

Cu această ocazie, au fost trecute în revistă întârzierile înregistrate pe agenda MCV în 2021 și perspectivele de recuperare a acestora în 2022.

Subiectele de interes pentru reprezentanții Comisiei Europene au fost: desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu și reprezentanții Comisiei au dezbătut aspectele tehnice ale obiectivelor MCV, precum și diferitele modalități de realizare, ca și calendarul posibil de îndeplinire a acestor obiective.

„Am trecut în revistă situaţia întârzierilor înregistrate în 2021 în realizarea obiectivelor MCV, în special desființarea SIIJ și adoptarea legilor Justiției, precum și diferitele proiecții tehnice de recuperare a acestora în 2021. Ministerul Justiției își va îndeplini toate obligațiile aflate în competența sa legală pentru realizarea acestor obiective. MCV poate fi realizat în măsura în care voinţa politică exprimată în programul de guvernare, va fi transformată în voturi în Parlament pentru proiectele de lege cu care Guvernul îl va sesiza în domeniul MCV. MJ va coopera loial şi transparent în continuare cu CSM și Comisia Europeană pentru realizarea obiectivelor MCV. MJ va propune guvernului sesizarea Parlamentului cu proiectul legii de desfiinţare a SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei pe parcursul sesiunii parlamentare care va începe la 01.02.2022”, a declarat Cătălin Predoiu la finalul reuniunii.

Ministrul a propus reprezentanților Comisiei o nouă reuniune online la finalul lunii ianuarie 2022, dată care urmează a fi stabilită la începutul anului viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel