Marine Le Pen declară că Steve Bannon nu are niciun rol în campania formaţiunii sale

Liderul extremei dreapta franceze, Marine Le Pen, a declarat luni că Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump, 'nu are niciun rol' în campania formaţiunii sale, Adunarea Naţională (RN), pentru alegerile europene de duminică, transmite EFE.

'Nu are nimic de-a face cu campania', a repetat Le Pen într-un interviu pentru postul de radio 'France Info', indignându-se că mediile de informare reiau o astfel de ipoteză. Mai mult, ea a considerat 'ruşinos' că guvernul preşedintelui Emmanuel Macron 'îşi pune toată energia pentru a răspândi calomnii' în această privinţă. Şefa RN, formaţiune clasată pe prima poziţie în ultimele sondaje privind alegerile din 26 mai, înaintea partidului La Republique En Marche (LREM) al lui Macron, a invocat trei motive pentru care s-a apropiat de Bannon.

Primul este 'pentru că e un consilier politic extrem de interesant'. Un al doilea motiv este legat de încercarea de a găsi prin intermediul lui, ca expert financiar, o bancă europeană ce ar dori să finanţeze RN, ceea ce, a recunoscut Le Pen, nu s-a reuşit, iar al treilea motiv este experienţa sa din Statele Unite de a obţine fonduri prin alte mijloace. Le Pen a insistat că nu s-a întâlnit recent cu Bannon şi că ultima dată a fost acum trei luni. Bannon, care de câteva zile se află la Paris şi a dat interviuri presei în care şi-a reiterat sprijinul său pentru şefa extremei dreapta, a declarat luni pe BFMTV că a venit în oraş 'ca observator'.

În ultimele zile, el a indicat de asemenea că este în Franţa ca şi 'consilier informal' al lui Le Pen pentru alegerile europarlamentare deoarece Franţa este 'de departe' ţara cea mai importantă în acest scrutin. Pe de altă parte, liderul RN, Marine le Pen, şi-a justificat din nou poziţia de a nu renunţa la euro, decizie opusă faţă de ceea ce propunea în campania prezidenţială din 2017. 'Francezii nu vor să iasă, cel puţin pentru moment' şi de aceea RN propune 'eliminarea principalelor neajunsuri' şi în special modificarea modului de acţiune a Băncii Centrale Europene, instituţie căreia îi reproşează că 'acum nu luptă nici contra şomajului, nici pentru creştere în Europa'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel