Urmărește emisiunea live


Marie Jeanne Ion: Franţa a uitat de tensiuni, războaie şi crize financiare

Implicată în răpirea jurnaliștilor din 2005, jurnalistul Marie Jeanne Ion a declarat, în cadrul emisiunii  "Dincolo de Ştiri" realizată de Cristina Ţopescu la Antena 3, că "suntem obligați să vedem și partea urâtă a Franței". La rândul său, Ana Maria Roman a explicat că în Franţa există o problemă legată de imigranţi şi autorităţile refuză să recunoască acest lucru.

"Suntem obligaţi să vedem şi partea urâtă a Franţei. Cred că ei în Franţa au uitat toate aceste lucrui. Războaiele mondiale şi crizele sunt departe. Democraţia este laxă acolo. Dar democraţia acordă aceste drepturi cu largheţe plecând de la premisa că fiecare om are o bază de decenţă. Gândiţi-vă ce imagine ar fi fost în Franţa, dacă în locul a doi descreieraţi cu mitraliere, în redacţie, dacă s-ar fi adunat 10.000 de musulmani în Paris şi ar fi făcut un marş silenţios cerând drepturi şi acuzând răutatea cu care unii îşi bat joc de simbolurile lor. Cred că ar fi avut o acoperire mediatică foarte mare", a declarat Marie Jeanne Ion.

"În Franţa s-a dat cifra de 5.000 de persoane identificate ca făcând parte din reţele teroriste. Pe lângă acestea, există şi familii care trăiesc şi cresc în aceste idei, iar în legătură cu unul dintre atentatotii de ieri, se ştia foarte clar cu ce se ocupă, a încercat la un moment dat să participe la o grupare sau un atentat prin care au încercat să elibereze un lider islamist din închisoare.

Citește și: Cristina Țopescu, culisele ultimului interviu cu Traian Băsescu

Tânărul acesta, după ce a fost condamnat în 2001, 2002, 2003, în 2007 a fost dus la Palatul Elizee şi prezentat ca "un tânăr de viitor". Pentru că Franţa refuză în continuare să recunoască că au o problemă cu imigranţii. Şi acum aflăm că sunt peste 1.200 de francezi care au ajuns la graniţa cu Siria, pentru a duce o luptă cu terorismul. Vorbim despre civili, oameni care s-au hotărât să îşi facă singuri justiţie", a explicat Ana Maria Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel