Marele zid unguresc. Emil Hurezeanu: Zidurile care despart nu sunt făcute să reziste

Ungaria a ridicat zid la granița cu Serbia un zid prin care să-i ţină la distanţă pe toți cei care, alungaţi de foamete şi războaie din propriile ţări, caută o viaţă mai bună în Europa.

Emil Hurezeanu a spus la Digi 24 că zidul are scopul să-i țină "pe cei mai săraci să vină înspre cei mai bogaţi şi de a-ţi păstra liniştea şi confortul împotriva agresorilor. Fizic şi mecanic e un obstacol gardul. (...) În realitate, acest obstacol incită la dărâmarea lui". 

Jurnalistul a adăugat că "poţi să mori la zid, împuşcat de grăniceri. Zidurile care despart nu sunt făcute să reziste. Ungurii îşi imaginează, ei cu puterea lor de fantazare istorică, pentru că au trăit ca parteneri într-un mare imperiu cosmopolit, cu atâtea naţionalităţi în jur, cu origine foarte exotică, nu realizează că zidurile de despărţire nu duc prea departe. Împotriva cui se apără. Sunt zeci de mii de maghiari în Voivodina. Vor face un zid şi între România şi Ungaria? Pe de altă parte este marea problemă a zilelor noastre, care ne va însoţi poate mai mult decât intenţiile agresive ale Rusiei. E vorba de migraţia oamenilor săraci şi frustraţi dinspre lumi inferioare ca dezvoltare spre centrele bogate ale Europei. Aici Europa are propriile valori, care înseamnă toleranţă şi deschidere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel