Marea Britanie: Un român vinovat de uciderea unei artiste britanice, condamnat la închisoare pe viaţă

Un român a fost condamnat luni la închisoare pe viaţă pentru uciderea, acum aproape şase ani, a unei artiste britanice, o crimă care a şocat comunitatea din Bosham, comitatul West Sussex (Anglia), transmite Press Association.

Cristian Sabou, de 28 de ani, originar din Dej, a compărut luni în faţa tribunalului din Lewes şi s-a declarat vinovat de uciderea femeii. Artista britanică Valerie Graves, în vârstă de 55 de ani, a fost ucisă cu bestialitate la câteva zile după Crăciunul din 2013, fiind lovită în mod repetat cu un ciocan în dormitorul situat la parter al vilei de lux aparţinând unor prieteni care i-o lăsaseră în grijă, pe perioada vacanţei. Românul intrase în casă pentru un jaf, crezând că aceasta era nelocuită.

El le mai făcuse mici reparaţii în casă proprietarilor în lunile anterioare. În instanţă a declarat că i se spusese că în locuinţă se afla un seif cu o mare sumă de bani şi lingouri de aur. Potrivit procurorilor, ADN-ul lui Sabou este identic cu cel prelevat de pe arma crimei şi de pe uşa dormitorului victimei. Crima a declanşat una din cele mai îndelungate 'vânători' de suspecţi din istoria poliţiei din Sussex. Sabou a fost arestat abia în iulie 2019, în România, fiind apoi extrădat în Marea Britanie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel