Marea Britanie își dublează numărul militarilor

Marea Britanie va dubla numărul soldaților săi din Irak, urmând ca 500 de militari să contribuie la antrenarea trupelor irakiene și kurde care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a anunțat miercuri ministrul apărării, Michael Fallon, potrivit AFP.

"Vom trimite 250 de militari suplimentari în teatrul de operațiuni în următoarele săptămâni", a indicat ministrul britanic la capătul unei reuniuni în apropiere de Washington a țărilor membre ale coaliției internaționale împotriva SI, condusă de SUA.

"Marea Britanie dublează numărul trupelor pe care le are în Irak pentru a ajuta la antrenarea forțelor irakiene și a (luptătorilor) peshmerga" kurzi, a precizat Fallon în fața presei.

"S-a cerut și contribuția altor țări, pentru a vedea ce pot face în plus", a spus el, fără a cita alți parteneri ai coaliției împotriva grupării SI în Irak și Siria.

SUA i-au reunit miercuri în apropiere de Washington pe aliații lor din coaliție și au promis să elimine 'tumoarea' jihadistă în Siria și Irak și să combată 'metastazele' atentatelor islamiste în lume.

Secretarul american al apărării Ashton Carter a vorbit de asemenea despre 'angajamente' între țările aliate pentru a alunga gruparea Statul Islamic din bastioanele sale Mosul din Irak și Raqqa din Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel