Maratonul Londrei. Alergătorii insultați, ca fiind "grași" și "lenți", au primit intrare gratuită

Andrei Itu / 06 iul 2019 / 17:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Participanții insultați, ca fiind "grași" și "lenți" de către oficiali, personalul de curățenie și spectatori, au primit intrare liberă pentru următorii ani, la Maratonul Londrei, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Organizatorii au adresat scuze oficiale celor 678 de participanți, care au ajuns la linia de finish în peste șapte ore. Aceștia au anunțat modificări ale evenimentului, după ce participanții au acuzat probleme în a ajunge la linia de sosire.

Participanții s-au plâns că au fost insultați, agresați și a trebuit să facă abateri de la traseu.

Liz Ayres, participantă la maraton, a declarat că insultele au inclus mesaje precum "aceasta este o cursă, nu o plimbare".

O altă persoană i-a adresat: "Dacă nu erai atât de grasă, ai putea să fugi". După aceste insulte, persoana a spus că: "Am avut alergători care plângeau. Spuneau că vor merge acasă și vor renunța să mai alerge." Alți maratoniști s-au plâns că s-a aruncat în ei cu deșeuri din tomberoane. În urma acestor incidente, organizatorii au demarat o investigație bazată pe sondaje online, interviuri telefonice și imagini CCTV.

Într-un e-mail adresat participanților, aceștia au declarat că ancheta nu a reușit să identifice voluntarii sau londonezii, care au insultat maratoniștii lenți, dar au recunoscut, că nu au comandat suficiente tricouri de marime mare și prea multe tricouri extra-mici și mici.

Modificările introduse pentru cursa de anul viitor includ numirea unui membru al personalului de conducere pentru a monitoriza partea din spate a cursei și furnizarea de instrucțiuni detaliate privind procedurile pentru alergătorii care se așteaptă să termine maratonul în mai mult de șapte ore și jumătate.

De asemenea, toți participanții, care au terminat cursa în peste șapte ore și jumătate, vor avea acces gratuit anul viitor.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24