Manuel Valls a fost atacat la Strasbourg

Fostul premier francez, în prezent candidatul Partidului Socialist la președinție, Manuel Valls, a fost protagonistul unui incident la Strasbourg, unde un opozant a aruncat în el cu făină în timp ce trecea printr-o piață de Crăciun.

Autorul acestui act, un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, a fost imobilizat imediat de poliție. El a reușit să se infiltreze în spatele fostului premier și i-a răsturnat în cap o pungă cu făină în fața cafenelei unde urma să se desfășoare respectiva reuniune, scrie Agerpres.

El și-a motivat gestul prin dorința de a protesta astfel pentru faptul că, în perioada cât a fost premier, Valls a invocat de șase ori un controversat articol din Constituția franceză, articolul 49.3, ce permite guvernului să adopte acte normative fără o dezbatere parlamentară, dar pe care candidatul socialist a promis că-l va suprima dacă ajunge președinte.

După ce și-a șters urmele de făină, Valls și-a continuat neperturbat programul și chiar a minimalizat incidentul printr-o postare pe Twitter: 'Câteva grame de făină, dar kilograme de zâmbete'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel