Mâncare de urzici. Rețeta de sezon

Sursa foto: captură video YouTube Mancare cu savoare
Sursa foto: captură video YouTube Mancare cu savoare

Mâncarea de urzici este o rețetă de sezon plină de vitamine. Iată cum se prepară...

Ingrediente

500 g urzici proaspete sau congelate

1 ceapă mare tocată

2 căței de usturoi zdrobiți sau tocați fin

2 linguri ulei de măsline sau unt

sare și piper după gust

oțet (opțional)

Cum se prepară

Dacă folosești urzici proaspete, spală-le bine în mai multe ape pentru a îndepărta eventualele impurități și insecte. Poți folosi și urzici congelate, care sunt deja curățate, dar asigură-te că le lași să se dezghețe complet înainte de gătire.

Pune urzicile într-o oală cu apă clocotită și sărează-le. Lasă-le să fiarbă timp de aproximativ 5-7 minute. Acest pas va neutraliza substanțele urzicilor care cauzează senzația de arsură și le va face potrivite pentru consum. După ce s-au fiert, scurge urzicile și lasă-le să se răcească.

Într-o tigaie mare sau o cratiță, încinge uleiul de măsline sau untul la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine ușor aurie și translucidă. Adaugă usturoiul și călește-l împreună cu ceapa timp de încă 1-2 minute, până când emană aroma. Adaugă urzicile fierte și scurse în tigaie și amestecă-le bine cu ceapa și usturoiul. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă încontinuu timp de câteva minute, până când toate ingredientele sunt bine încorporate și încălzite uniform.

Dacă dorești, poți adăuga puțin oțet pentru un plus de aromă și gust .Servește mâncarea de urzici caldă, alături de mămăligă sau cu ouă fierte sau ochiuri pentru un preparat tradițional românesc delicios.

Aceasta este o rețetă de bază pentru mâncarea de urzici, dar poți adapta ingredientele și condimentele după preferințele tale personale. Sper că vei savura această delicatesă naturală și sănătoasă!

Iată și rețeta de la "Mâncare cu savoare":

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel