Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Mâncare ardelenească. Gust și tradiție în farfurie! Rețeta românească plină de savoare

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Mâncarea ardelenească este absolut delicioasă. Plină de savoare și nu foarte complicat de preparat poate reprezenta ideea perfectă pentru masă în familie.

Ingrediente

- 800 g pulpă de porc

- boia dulce de ardei paprika

- 2-3 cepe

- 5-6 cartofi

- 2 lingurițe zahăr

- 3-4 linguri ulei

- sare, piper

- roşii în bulion

- 3 ardei roşii sau gogoşari congelaţi

Cum se prepară

 

Se spală carnea, se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă, după care se pun la înăbuşit, potrivit retete.unica.ro. Se spală ceapa şi ardeii şi se taie felii subţiri. Se freacă cu sare şi se pun peste carnea înăbuşită. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în sucul propriu, adăugându-se apă călduţă. Se pun şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi se lasă la foc mic.

Se verifică cu o furculiţă dacă s-a fiert carnea şi se condimentează cu sare, zahăr, paprika, piper negru boabe şi măcinat, iar la sfârşit se adaugă roşiile în bulion. Se mai lasă câteva minute să fiarbă şi apoi se bagă la cuptorul bine încins. Se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.24
YesMy