EXCLUSIV  Mama tânărului aproape ucis în bătaie, la Cărpiniș, rupe tăcerea: Localitate terorizată / Amenințări pentru că se încearcă mediatizarea cazului

Andrei Constantinescu, aproape ucis în bătaie / Foto Alina Davie
Andrei Constantinescu, aproape ucis în bătaie / Foto Alina Davie

Un tânăr de 21 de ani care s-a aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit, a fost aproape ucis în bătaie. „Locul nepotrivit” este localitatea timișeană Cărpiniș, terorizată de ceva vreme de câțiva „cu greutate”. Totul se întâmplă sub privirile neputincioase ale oamenilor din zonă, care cred că polițiștii pur și simplu îi tolerează pe agresori.

Miercuri seară, 24 martie a.c., Andrei Constantinescu a simțit pe propria piele ce se întâmplă dacă încerci să-ți salvezi prietenul din mâinile a trei agresori „cu greutate” în zonă, rugându-i doar să înceteze. A simțit și... încă o simte, de pe patul de spital. 

Alina Davie, mama lui Andrei Constantinescu, a povestit pentru DC News tot ce s-a întâmplat în acea seară. 

Andrei Constantinescu plecase în ziua cu pricina de la Timișoara la Cărpiniș, la casa bunicilor, unde a copilărit și are toți prietenii, pentru a participa la un priveghi. Într-un final, seara, un prieten i-a dat mașina ca să-l ducă acasă pe Adi Bugaru, nașul unuia dintre agresorii despre care veți citi în rândurile următoare. 

În „scenă” intervin așadar Flavius Filon, alături de alți doi indivizi, respectiv Alexandru Jugănariu și Simion Nicolae Răzvan, zis și Băciucu. 

Oamenii din zonă spun că Flavius Filon este fiul lui Ion Filon, un fost interlop al Timișoarei, ce-și împărțea anturajul cu Senciuc, Miky Boxeru’, Olteanu sau Torj.

„Pentru simplu fapt că a îndrăznit să le spună asta, l-au lăsat într-o baltă de sânge”

„Ce au avut ei de împărțit, nu știu. Problema este că i-a blocat mașina fiului meu și l-au dat pe ăla jos și a început altercația. Copilul a stat și s-a uitat la ei... Trei erau peste prietenul lui! S-a dat jos din mașină să le spună *Încetați!*. Pentru simplu fapt că s-a dat copilul jos să le spună să-l lase în pace, pentru simplul fapt că a îndrăznit să le spună asta, l-au nenorocit. L-au lăsat pe celălalt și l-au luat pe al meu în primire. L-au lăsat într-o baltă de sânge.”, ne-a povestit Alina Davie.

Mama lui Andrei Constantinescu nu vrea decât ca lucrurile să se miște în acest dosar, iar agresorii să fie reținuți, cercetați, ș.a.m.d. Altfel spus, o mamă vrea dreptate pentru fiul ei, care acum, când ar trebui să se pregătească pentru ziua lui de naștere, stă în spital cu coaste rupte, un plămân perforat și două inele de la coloana vertebrală fisurate.

Sun la Poliție, nu mă bagă nimeni în seamă. Tatăl copilului e toată ziua pe acolo... Nu se mișcă nimic! Ce sunt ei? Ce se întâmplă? Băiatul meu e intubat, în spital, sub supraveghere, cu coaste rupte, vertebre fisurate, e strigător la cer! Te arestează pentru furtul unei găini, dar în acest caz nu se mișcă nimic. Nu pot să înțeleg.”, a adăugat Alina Davie. 

Incidentul sângeros a avut, de altfel, și martori, spune mama lui Andrei Constantinescu.

„Băiatul ăla a văzut că fiul meu nu s-a întors cu mașina lui înapoi, s-a dus pe străzi pe jos și a văzut ce se întâmplă. Când a văzut că e bătaie, a fugit înapoi la vecini și au sunat la Poliție și la Ambulanță.”, a explicat Alina Davie.

2. Andrei Con... (andrei_constantinescu_carpinis3_59207300.jpg)

Unul dintre agresori a spart un magazin, cu nici 24 de ore înainte

O altă întrebare a mamei lui Andrei Constantinescu este cum se poate ca un individ care a spart un magazin, prins de poliție, să fi fost încă în libertate în acea seară de miercuri. Spargerea a avut loc cu 24 de ore înainte de incidentul sângeros.

Unul dintre copiii ăia, zis Băciucu, a spart un magazin al unuia dintre finii mei de la Carpinis, cu nici 24 de ore înainte. Cum mai era în libertate după ce a spart magazinul și l-au prins în flagrant? E strigător la cer ce se întâmplă!”, a mai spus Alina Davie pentru DC News.

Băiatul care a fost în mașină cu tânărul de 21 de ani aproape ucis în bătaie a fost și a dat declarații la Poliție, a dat numele agresorilor, tot ce trebuia pentru ca lucrurile să se miște. Doar că, spune Alina Davie, nu prea se întâmplă nimic.

Mama primește amenințări pentru că încearcă să mediatizeze cazul 

„Lumea trăiește în frică, le e frică. (...) Sunt oameni care mă contactează pe toată părțile, au început și cu amenințări de pe diferite conturi false ca să ne intimideze!”, ne-a spus Alina Davie. 

Mama lui Andrei Constantinescu ne-a trimis și câteva screenshot-uri. Spre exemplu, „Îi tai gâtul când vă prind pe stradă” - scrie un așa-zis Sandu San la o distribuire pe Facebook a unui articol din presa locală în care este prezentat cazul tânărului de 21 de ani aproape ucis în bătaie.

Andrei Constantinescu nu e singura victimă a „clanului” din Cărpiniș. „Le-am spus tuturor părinților care m-au contactat să meargă la Poliție, indiferent că le-au fost bătuți copiii acum câțiva ani sau recent, să depună plângere, dar unora chiar le e frică de ei.”, a precizat mama lui Andrei Constantinescu, care locuiește în SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel