Un magazin din București propune un model inedit de a face cumpărături.
Pentru a achita doi litri de ulei, trei conserve de carne, două kilograme de făină și zece napolitane, tanti Lenuța, o femeie cu doi copii de vârstă școlară, a călcat haine, a șters geamurile și a măturat, timp de patru ore.
Pe lângă alimente, femeia s-a mai ales și cu o cutie cu detergent și un săpun, scrie Great News.
A putut face acest lucru în cadrul magazinului social SocialXchange, inaugurat joi, de către cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care le oferă celor nevoiași posibilitatea de a face rost de diferite produse, pe care să le achite nu cu bani, ci prin muncă.
Magazinul social SocialXchange este gândit ca un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile și cei care au nevoie de astfel de gesturi.
Astfel, magazinul social simplifică procedura de donație a unor bunuri, dar și condiționează accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse, de efectuarea unor activități de muncă în folosul comunității.
“Noul proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a apărut ca urmare a nevoii de a stimula atât actele de caritate cât și sentimentul de responsabilitate în rândul asistaților social, dar și din dorința promovării unor principii, precum respectul față de donator, protejarea demnității beneficiarului și echitatea socială”, după cum au anunțat inițiatorii magazinului social.
Pe de altă parte, nici donatorii nu rămân nerăsplătiți. Și asta pentru că magazinul social le oferă acestora un pachet de servicii de agrement precum salinoterapie, cursuri de limbi străine, parenting, activități sportive și divertisment.
Sistemul, bazat pe acumularea unor puncte, exclude prezența banilor din întregul proces, implementând ideea de sistem caritabil, non-profit, cu destinație specific socială.
“În cadrul magazinului sunt acceptate ca donații alimente neperisabile, cu termene de valabilitate care să permită depozitarea lor pe o perioadă rezonabilă, precum și produse de igienă, îmbrăcăminte, jucării, articole pentru copii, rechizite, cărți, articole sportive etc”, au explicat inițiatorii proiectului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News