MAE rus acuză: Conducerea României îşi intensifică retorica antirusească

mae rus, aleksandr lukasevici, basescu, acuzatii, retorica antiruseasca
mae rus, aleksandr lukasevici, basescu, acuzatii, retorica antiruseasca

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Aleksandr Lukaşevici, consideră că relațiile bilaterale româno-ruse nu vor înregistra o dezvoltare constructivă în condițiile intensificării retoricii antirusești a autorităților de la București, inclusiv a președintelui Traian Băsescu.

"Ca şi cum ar fi la comandă, conducerea României, inclusiv preşedintele, îşi intensifică retorica antirusească. Cele mai recente declaraţii publice jignitoare la adresa preşedintelui Rusiei sunt absolut revoltătoare şi inacceptabile", a declarat Aleksandr Lukaşevici, în cadrul conferinţei săptămânale de joi. "Cred că este greu să te aştepţi ca relaţiile bilaterale să continue să se dezvolte într-un mod constructiv, în acelaşi spirit şi în acelaşi ritm", a declarat Aleksandr Lukaşevici, potrivit Itar-Tass, scrie Mediafax. 

Citește și Ce este Rusia, în opinia lui Traian Băsescu

Citește și De Ce îl acuză Băsescu pe Putin de minciună

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, instituția sa a cerut explicaţii Bucureştiului după incidentul cu avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, însă explicațiile nu au fost în măsură să convingă. "Ne-am exprimat protestul nostru ferm. Reprezentanţi ai autorităţilor române au încercat să ofere câteva explicaţii, dar le considerăm absolut neconvingătoare. Astfel de incidente nu contribuie la consolidarea încrederii şi nu ne dau motive să sperăm în relaţii normale, de bună vecinătate între ţările noastre", a mai subliniat purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel