De Ce îl acuză Băsescu pe Putin de minciună

Președintele Traian Băsescu a susținut, marți, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă în care a prezentat poziția României cu privire la situația tensionată din Ucraina. Șeful statului a precizat că omologul său rus, Vladimir Putin, nu a spus adevărul cu privire la retragerea trupelor de la frontierele Ucrainei.

De asemenea, Traian Băsescu a transmis că România nu recunoaște referendumurile care au avut loc duminică, în Donețk și Lugansk.

Iată fragmente din declarația de presă a președintelui: 

România nu recunoaşte nici anexarea Crimeei, nu recunoaşte nici referendumul din Lugansk şi nu recunoaşte nici referendumul din Doneţk. De ce? Pentru că sunt împotriva Constituţiei ucrainene.

Nu credem că Federaţia Rusă intenţionează să invadeze Ucraina. Federaţia Rusă a început să-şi atingă şi cel de-al doilea obiectiv legat de Ucraina, şi anume federalizarea.

Cerem ca preşedintele Putin să-şi respecte cuvântul. Toate informaţiile arată că Putin nu a spus adevărul privind retragerea trupelor de la frontierele Ucrainei.

Preşedintele Rusiei trebuie să-şi respecte cuvântul. Eu am repetat de mai multe ori că preşedintele Vladimir Putin este corect. Iată că am avut prea multă încredere.

Vezi și: Ponta, la ieșirea de la Cotroceni: Președintele ne va informa când convoacă CSAT-ul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel