Mădălina Ghenea, afirmație despre Nicolae Ceaușescu, intens criticată

Actrița româncă Mădălinea Ghenea a publicat pe Instagram o fotografie dintr-o revistă pentru care acordase un interviu. Pe fotografie e scris "Ceauşescu a condus un regim, dar toată lumea avea ce să mănânce şi nu exista o prăpastie între cei bogaţi şi cei săraci". Inițial, actrița publicase doar fotografia, ulterior revenind cu o fotografie făcută și interviului din revistă. 

 (w670)

Fotografia publicată de Mădălina Ghenea cu citatul din interviu a atras critici tăioase în rândul internauților, dar și în rândul jurnaliștilor. De exemplu, Lucian Mîndruță a scris pe pagina sa de Facebook că "Madalina Ghenea, supermodel international, crede ca in vremea lui Ceausescu era mai bine pentru ca "toata lumea avea ce sa manance".

Draga doamna Ghenea,

Da, toata lumea avea ce sa manance: salam cu soia, branza cu ipsos si picioare de pui, partea de jos. Aia cu gheare.

Cam ce sa mananci matale ca sa-ti tii corpul subtire si exploatabil comercial in continuare.
Ca pe minte nu cred ca iei mare lucru". 

(w670)

În urma criticilor, Mădălina Ghenea a făcut următoarele precizări: 

"Referitor la comentariile aparute in spatiul public din Romania ca urmare a preluarii unui interviu acordat de mine revistei GQ Italia, doresc sa fac unele precizari:

⁃ interviul respectiv a fost acordat si a aparut in publicatia din Italia in anul 2012! Nu e, deci, un inteviu actual, iar declaratia preluata de presa din Romania nu e insotita, asa cum ar fi fost firesc, si de intrebarea care precede raspunsul. Daca s-ar fi intamplat asa, s-ar fi putut constata ca nu e vorba despre parerea mea despre subiect- ar fi fost si greu sa am o parere avizata tinand cont ca aveam doar doi ani la Revolutie- ci despre ce cred parintii mei referitor la acest subiect!

⁃ Am fost o eleva de nota 10 (chiar daca muncesc de la 14 ani) si am fost suficient de pasionata de istoria Romaniei cat sa inteleg cat de dur si de opresiv a fost regimul Ceausescu pentru romani. Cu toate acestea, cred ca opinia parintilor mei- ca, privind inapoi, viata parea mai buna, din anumite puncte de vedere, inainte de '89- este impartasita de o buna parte a celor din generatia lor, cum cred si faptul ca pentru generatia mea lucrurile sunt total diferite. Ca sa fiu sincera, acest tip de nostalgie e din ce in ce mai puternic printre cei din generatia 50+ din multe dintre tarile din zona (si nu numai). E memoria lor selectiva? Sigur ca da, dar cand banii devin asa o problema pentru cei din generatia parintilor mei, parca nu mai sunt atat de condamnabili in ochii opiniei publice cand prefera sa-si aduca aminte doar partile bune ale unei bucati din viata lor.

⁃ In incheiere, as vrea sa-i invit pe toti cei care s-au aratat atat de interesati de acest subiect sa-si puna o intrebare si sa-i gaseasca raspuns: de ce nu discutam public, la fel de pasional, cat de ingrijorator este faptul ca avem azi din ce in ce mai multi nostalgici ai epocii comuniste, oameni care considera ca pana si o viata de privatiuni si opresiune e mai buna decat vremurile pe care le traiesc astazi? Nu ar trebui sa discutam si acest lucru? Pentru ca- parerea mea, de data aceasta- sigur generatia de azi greseste undeva daca pentru parintii mei si cei asemenea lor memoria trecutului e atat de buna!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel