Vrei să pregăteți unul dintre deserturile copilăriei? Iată ingredientele și modul de preparare, pas cu pas.
Oricine îți aduce aminte de preparatele delicioase din copilărie, făcute de bunici, de mame sau chiar la grădiniță, motiv pentru care îți prezentăm o rețetă genială de macaroane cu brânză dulce la cuptor.
Macaroane, melcișori, penne sau orice altă formă de paste, cu brânză dulce... ingredientele secrete pentru desertul zilei care se prepară simplu, rapid și te va îndulci și bucura.
- 200 grame paste (macaroane, penne, melcișori, scoici, după preferințe)
- 300 grame brânză dulce de vaci
- 2 ouă întregi
- 4 linguri de zahăr
- 2 pliculețe de zahăr vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilieun praf de sarecoaja de la o lămâie biostafide sau merișoare (opțional)
- un măr tăiat în felii subțiri (opțional)
- 1 linguriță de scorțișoară (opțional)
1. Se fierb macaroanele / pastele în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau aprox 8-10 minute.
2. După ce s-au fiert, se scurg printr-o strecurătoare și se lasă la o parte.
3. Într-un castron încăpător, se amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat, coaja de lămâie și stafidele sau merișoarele până se omogenizează compoziția.
4. Se adaugă pastele fierte și scurse și amestecă din nou bine cu o lingură.
5. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează cu o spatulă.
6. Dacă vrei, poți adăuga felii de mere și scorțișoara.
7. Pune tava la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
8. Lasă pastele cu brânză la cuptor până capătă o crustă rumenă la suprafață.
Acest desert poate fi servit atât fierbinte, cât și rece, de la frigider.
Poftă bună!
Grișul cu lapte este unul dintre deserturile copilăriei și este atât pe placul celor mici, cât și pe placul celor mari.
Ei bine, îți prezentăm o rețetă senzațională de griș cu lapte cremos și gustos, gata în doar 10 minute.
Desertul nu necesită multe ingrediente și nici cunoștințe în arta culinară, așa că îl poți face oricând.
- 500 mililitri lapte 3,5% grăsime
- 50 grame zahăr
- 50 grame griș fin
- 1 plic cu zahăr vanilat
- 1 cub de unt (15 grame)
- 1 praf de sare
- scorțișoară / dulceață
Ingredientul surpriză care oferă cremozitate desertului este zahărul vanilat, cel care dă și un gust bun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu