Cum să prepari un griș cu lapte cremos și gustos.
Grișul cu lapte este unul dintre deserturile copilăriei și este atât pe placul celor mici, cât și pe placul celor mari.
Ei bine, îți prezentăm o rețetă senzațională de griș cu lapte cremos și gustos, gata în doar 10 minute.
Desertul nu necesită multe ingrediente și nici cunoștințe în arta culinară, așa că îl poți face oricând.
- 500 mililitri lapte 3,5% grăsime
- 50 grame zahăr
- 50 grame griș fin
- 1 plic cu zahăr vanilat
- 1 cub de unt (15 grame)
- 1 praf de sare
- scorțișoară / dulceață
Ingredientul surpriză care oferă cremozitate desertului este zahărul vanilat, cel care dă și un gust bun.
1. Pune laptele la fiert într-un recipient, împreună cu un praf mic de sare, zahăr, unt și zahăr vanilat.
2. Fierbe-le la foc mic.
3. Adaugă grișul în ploaie și amestecă încontinuu cu un tel pentru aproximativ 3-4 minute sau până când se leagă compoziția, potrivit csid.ro
Servește cald sau rece, cu puțină scorțișoară sau dulceață.
Poftă bună!
Ingrediente
- 250 g de biscuiți cu alune de pădure
- 40 g de alune de pădure
- 150 g de ciocolată cu lapte și alune de pădure
- 110 g de ciocolată neagră amăruie
- 7 linguri de lapte
- 2 linguri de miere
- zahăr pudră + câteva alune de pădure — pentru decor
Pregătiți prăjitura într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18-20 cm.
Puneți biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți-i puțin cu pumnul sau sucitorul, ca să-i fărâmițați puțin. Transferați-i într-un bol adânc. Prăjiți alunele de pădure pe tigaia uscată. Lăsați-le să se răcească și, dacă este cazul, îndepărtați coaja subțire de pe ele, potrivit retete-usoare.eu. Apoi tăiați-le în jumătăți și amestecați-le cu biscuiții.
Ingrediente
- 2 ouă
- ½ pahar de zahăr (sau după gust)
- 5 g de zahăr vanilat
- un praf de sare
- ½ pahar de ulei rafinat de floarea-soarelui
- un pahar de lapte
- 16-17 linguri de făină
- 15 g de praf de copt
- 1.5 linguri de oțet 9%
- 2-3 linguri de dulceață de fructe
- 1-2 linguri de fulgi de cocos
Volumul paharului utilizat este 250 ml.
Bateți ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare cu telul până la omogenizare. Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui și amestecați. Adăugați laptele, apoi amestecați iar. Adăugați treptat (în 2-3 etape) făina cernută, retete-usoare.eu. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. La sfârșit adăugați oțetul și amestecați încă o dată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu