Griș cu lapte, gata în 10 minute. Ingredientul surpriză care-l face cremos și gustos

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cum să prepari un griș cu lapte cremos și gustos. 

Grișul cu lapte este unul dintre deserturile copilăriei și este atât pe placul celor mici, cât și pe placul celor mari.

Ei bine, îți prezentăm o rețetă senzațională de griș cu lapte cremos și gustos, gata în doar 10 minute. 

Desertul nu necesită multe ingrediente și nici cunoștințe în arta culinară, așa că îl poți face oricând.

Ingredientele de care ai nevoie - 4 porții:

- 500 mililitri lapte 3,5% grăsime

- 50 grame zahăr

- 50 grame griș fin

- 1 plic cu zahăr vanilat

- 1 cub de unt (15 grame)

- 1 praf de sare

- scorțișoară / dulceață

Ingredientul surpriză care oferă cremozitate desertului este zahărul vanilat, cel care dă și un gust bun.

Mod de preparare:

1. Pune laptele la fiert într-un recipient, împreună cu un praf mic de sare, zahăr, unt și zahăr vanilat.

2. Fierbe-le la foc mic.

3. Adaugă grișul în ploaie și amestecă încontinuu cu un tel pentru aproximativ 3-4 minute sau până când se leagă compoziția, potrivit csid.ro

Servește cald sau rece, cu puțină scorțișoară sau dulceață.

Poftă bună!

Prăjitura gata în 10 minute. Nu este nevoie de coacere!

Ingrediente

- 250 g de biscuiți cu alune de pădure

- 40 g de alune de pădure

- 150 g de ciocolată cu lapte și alune de pădure

- 110 g de ciocolată neagră amăruie

- 7 linguri de lapte

- 2 linguri de miere

- zahăr pudră + câteva alune de pădure — pentru decor

Pregătiți prăjitura într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18-20 cm.

Cum se prepară

Puneți biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți-i puțin cu pumnul sau sucitorul, ca să-i fărâmițați puțin. Transferați-i într-un bol adânc. Prăjiți alunele de pădure pe tigaia uscată. Lăsați-le să se răcească și, dacă este cazul, îndepărtați coaja subțire de pe ele, potrivit retete-usoare.eu. Apoi tăiați-le în jumătăți și amestecați-le cu biscuiții.

Citește mai departe aici

Prăjitura economică. Vei face un desert delicios și vei rămâne și cu bani mulți în buzunare: Rețeta ieftină

Ingrediente

- 2 ouă

- ½ pahar de zahăr (sau după gust)

- 5 g de zahăr vanilat

- un praf de sare

- ½ pahar de ulei rafinat de floarea-soarelui

- un pahar de lapte

- 16-17 linguri de făină

- 15 g de praf de copt

- 1.5 linguri de oțet 9%

- 2-3 linguri de dulceață de fructe

- 1-2 linguri de fulgi de cocos

Volumul paharului utilizat este 250 ml.

Cum se prepară

Bateți ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare cu telul până la omogenizare. Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui și amestecați. Adăugați laptele, apoi amestecați iar. Adăugați treptat (în 2-3 etape) făina cernută, retete-usoare.eu. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. La sfârșit adăugați oțetul și amestecați încă o dată.

Citește mai departe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel