Mașinile viitorului, fără pedală de frână

wsj.com
wsj.com

Mașinile electrice nu vor mai folosi frâna de picior. Noua tehnologie este asemănătoare mașinilor electrice din parcurile de distracții, oprirea autoturismelor făcându-se doar prin ridicarea piciorului de la accelerație.

Pentru a obține un beneficiu maxim din conducerea unei mașini electrice, acceleratorul (care nu va mai fi o pedală) controlează atât accelerarea, cât și încetinirea. Apăsarea pedalei face în mod evident ca mașina să accelereze  dar ridicarea piciorului face ca mașina să frâneze. Intensitatea frânării va depinde de rapiditatea cu care se abandonează accelerația. La început, se poate simți că frâna de mână a fost trasă accidental.

Într-o mașină convențională, tampoanele de frână se fixează pe un disc metalic, cu frecare transformând energia cinetică a unei mașini de accelerare în căldură care se pierde. Dar, atunci când mașinile electrice încetinesc, motorul electric se transformă  într-un generator, recuperând o parte din energia pierdută anterior pentru a completa acumulatorul.

În funcție de cât de multă energie se va permite softului să primească, forța poate fi suficient de puternică pentru a încetini mașina până la zero, ceea ce înseamnă că șoferii nu mai trebuie să folosească pedala de frână pentru a ajunge la o oprire completă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel