Lucian Bolcaș, propunerea PSD pentru judecător la Curtea Constituțională

bolcas
bolcas

Avocatul Lucian Bolcaș a fost propus de PSD pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, în locul Iuliei Motoc care va pleca  judecător la CEDO. Lucian Bolcaș urmează să continuie mandatul Iuliei Motoc pentru o perioadă de șase ani. 

Lucian Bolcaș este propunerea Senatului României pentru funcția de judecător al Curtii Constituționale. Bolcaș ar urma să ocupe locul rămas vacant după plecarea Iuliei Motoc, ce urmeaza să depună juramântul la CEDO pe 18 decembrie.

Născut la București, la data de 15 aprilie 1942, Lucian Bolcaș  este de profesie avocat. Bolcaș a fost ales senator pe listele PRM în 3 legislaturi: 2000 - 2004, 2004 - 2008 si 2008-2012. În anul 2010 a fost exclus din PRM, înscriindu-se ulterior în PSD Ilfov.

Despre o înclinare a raportului de forțe la Curtea Constituțională, Lucian Bolcaș spune că "nu crede că o balanță la CCR se înclină numeric în raport de cine te-a propus. banațe se înclină în funcție de ceea ce poate să facă fiecare dintre judecători, și sper ca și eu să fac să înclin balanța în sensul adevărului, dreptății și mai ales constituționalității".

"Pentru mine, care am o lungă carieră juridică, a fost ceva deosebit. O asemenea poziție reprezintă încununarea întregii sale cariere. Eu îmi iubesc dincolo de limite profesia. Un prieten mi-a spus că "în sfârşit s-a făcut dreptate". M-a emoţionat ceea ce mi-a spus. Sunt multe care trebuie schimbate, sunt multe care trebuie păstrate", a mai spus Lucian Bolcaș la RTV.

Lucian Bolcaș a făcut parte din echipa de avocați care l-a apărat pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității, în care fostul premier a fost condamnat, în iunie 2012, la doi ani de închisoare cu executare.

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel