Nu e de glumă. Lista camerelor fixe care pot deveni radar

Poliția Română a semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere prin care pregătesc o nouă lovitură pentru șoferi.

Prin acest protocol, Poliția Română va identifica vitezomanii cu ajutorul camerelor pentru roviniete. Acestea vor avea și rolul de radare fixe, sistemul funcționând pe baza unor senzori din asfalt.

Potrivit știrileprotv, radarul începe să funcționeze în momentul în care roțile din față ale mașinii ajung la senzorul din asfalt. Se pare că sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic.

Vezi AICI Lista camerelor fixe pentru controlul rovinietelor

Primele camere de roviniete de acest fel vor fi pe autostrada spre mare. Acestea vor fi prezente pe toate drumurile importante din România, iar dacă se vor introduce și pe drumurile naționale, numărul amenzile vor crește simțitor.

[citeste si]

"O să avem cel puţin patru camere într-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficienţe se lucrează la corectarea lor şi ne dorim chiar dacă nu se va modifică legislaţia să începem să aplicăm sancţiuni", spune Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.

Aceștia au întâmpinat și o mică problemă. Încă nu au găsit soluția prin care imaginile de pe camerele de la CNAIR vor ajunge la Poliția Română, dar se pare că se va rezolva curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel